Házkezelő

Minden, ami Társasház

Karácsonyi hangulat a lépcsőházban

2018. december 10. 09:00 - dorakrokovics

Sok helyen már októbertől elkezdődik a készülődés az ünnepekre, megjelennek a fényfüzérek, gömbök, csillagok és megannyi dekorációs elem. Azonban a lakásokban, házakban igazából december elejétől indul meg a díszítés, azonban sokszor megállunk a lakásajtónál és nem gondolunk arra, hogy a lépcsőházat is ünnepi köntösbe lehet öltöztetni! Pedig a lenti, egyszerű ötletekkel ez is megvalósítható!

A legkönnyebben megvalósítható a fényfüzér vagy a girland elhelyezése, hiszen ezt sok helyre felaggathatjuk., nagyon dekoratívan tud kinézni postaládafalon, lépcsőházi korláton vagy éppen a bejárati ajtó fölé helyezve.

De ezeket túl még kiakaszthatunk ünnepi szövegeket, köszöntéseket tartalmazó feliratokat is, ezeket manapság a legtöbb otthondekorációval foglalkozó boltban megtalálhatjuk!

Egyre több társasházban, bár talán inkább a kislakásszámúakban látható karácsonyfa a lépcsőházban. Itt persze zömmel műfenyőkről beszélünk és persze egyszerűbb, műanyag díszekről, de szerintem szívet melengető látvány egy feldíszített fa és nagyon sokat elmond a közösségről.

Amit viszont javasolt kerülni az ilyen díszítések esetén azok a nehezen eltávolítható anyagok, mint például műhó fújása az üvegfelületekre, legyen szó akár ajtó üvegről vagy a liftben lévő tükörről, valamint az apróbb díszek, amiket egy kisállat (kutya vagy macska) vagy gyermek a szájába vehet és lenyelhet!

Úgy gondolom, az, hogy milyen lakóközösségben élünk rajtunk is múlik és az ilyen és ehhez hasonló projektek tudják igazán összekovácsolni minket a szomszédainkkal!

+1 Tipp: díszítés előtt egyeztessünk a közös képviselővel és lehet, hogy a beszerzett díszekre (pl. fa vagy fényfüzér) tud nekünk keretösszeget biztosítani!

Amennyiben kérdése van ezzel a témával kapcsolatban vagy szeretné, ha Önnél is írásaimmal egyező felfogású, szakmaiságú Társasház kezelés lenne, úgy írjon nekem a info@hazkezelo.net címre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazkezelo.blog.hu/api/trackback/id/tr10014397160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása