Házkezelő

Minden, ami Társasház

Lépcsőházi dekorációs ötletek Halloweenre

2018. október 30. 13:32 - dorakrokovics

Bár nálunk nincs évszázados hagyománya a Halloweennek az elmúlt pár évben egyre népszerűbb lett ez az angolszász, kelta ünnep, amit Mindenszentek előestéjén, azaz október 31-én tartanak és főleg a jelmezes bulik és az ijesztő dekorációk jellemzik.

Így most arra adok néhány tippet, hogy egy társasházi lépcsőházban milyen dekorációkat tudunk biztonsággal használni.

david-menidrey-417820-unsplash.jpg

Photo by David Menidrey on Unsplash

A Halloween egyik szimbóluma a faragott töklámpás, azonban a lépcsőházban nem túl biztonságos dolog tökbe helyezett gyertyákat helyezni. Ezért én inkább azt javaslom, hogy vagy elektromos, elemmel működő mécsest tegyünk a belsejébe vagy válasszunk kerámia vagy lampion jellegű töklámpást, mint a lenti képeken.

javier-molina-154826-unsplash.jpg

Lampion töklámpás biztonsággal használható lépcsőházban - Photo by Javier Molina on Unsplash

 

rawpixel-973117-unsplash.jpg

A kerámia tök sokkal stabilabb mint természetes társa és jövőre is használható - Photo by rawpixel on Unsplash

 

Amikor az ajtónk előtti területen helyezünk el dekorációkat, mindig figyeljünk arra, hogy a szomszédaink mit szólnak hozzá, hiszen a legtöbb esetben ezt a részt nem csak mi használjuk, így ha műpókokat és pókhálókat is szeretnénk kihelyezni, mindig egyeztessünk!

toa-heftiba-148643-unsplash.jpg

Ijesztő dekorációk elhelyezése előtt egyeztessünk a szomszédokkal - Photo by Toa Heftiba on Unsplash

 

potion-2217630_640.jpg

Koponya, csontváz és a denevér is jellemző motívuma a Halloweennek, azonban sokakban rossz érzést kelthet, legyünk körültekintőek a használatukkor!

 

Mivel a társasházakban szigorú tűzvédelmi előírások vannak, ezért nagyon fontos, hogy arra is figyeljünk, hogy dekorációnk ne csak tűzveszélyes ne legyen, de a menekülési útvonalat se szűkítse le!

autumn-20461_640.jpg

Egy ilyen kis kosár nem csak ünnepi de remek őszi hangulatot is kölcsönözhet

 

kaboompics_halloween_decorations.jpg

A "Csokit vagy csalunk!" felirat is jellegzetes elem, így akár egy ilyen kis felirat is tökéletes része lehet a kompozíciónknak

Végezetül pedig: a díszítésen túl egyre több a Halloween parti is, így ne lepődjünk meg ha a lépcsőházban összefutunk néhány vámpírral esetleg szellemmel vagy éppen néhány gyermek kopogtat be hozzánk édességgyűjtési céllal!

Legyünk türelmesek és megértőek!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazkezelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7614328383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2018.11.04. 21:10:02

Habár már elmúlt a Halloweeni láz, én nagyon szeretem az ilyen dekorációkat, nem csak Noveber 1-én használok hasonló kiegészítőket, szeretem a picit ijesztő dekorációkat is,általában magamnak szoktam őket elkészíteni vagy már egy kész dekorációt alakítok át spooky verzióra :) Mindig figyelem, hogy hol tudok esetleg akciósan alapanyagokat találni www.ujsagomat.hu/kika/aktualis-szorolap-szerdatol-31-10-2018/ ezt az oldalt szoktam nézni, mert mindig heti újdonság van
süti beállítások módosítása