Házkezelő

Minden, ami Társasház

Ezeket vegyük figyelembe ha a közös területeket "renováljuk"

2018. augusztus 27. 00:05 - dorakrokovics

A minap hívták fel a figyelmemet egy Facebook bejegyzésre, amiben egy hölgy a lenti képet és megjegyzést osztottat meg a nagyvilággal.

A rosszindulat és irigység mintapéldája..... miután rendbe hoztuk a lehullott vakolatot, és lefestettük a koszos falat, kaptunk egy felszólító levelet.....

kepeslevel.jpg

A képhez szép számmal érkeznek is felháborodásban osztozó kommentek:

Csodszép át ne merd festeni!!! Hadd emméssze a sárga irigység azt aki ilyet le mert írni!!!

A tetszik jelem, a festésre vonatkozik, szerintem baromi jó, szép és ötletes!!A levél amit kaptál az meg felháborító!!De egyébként az összes lakót megkérdezném és döntsön a többség, NE egy ember véleménye számítson!!!!

Pedig nagyon szép! Ez az irigység magyar módra! Sajnos!

Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy a bejegyzésnek nem célja megítélni, hogy a festés önmagában esztétikus e vagy sem, szigorúan azt veszem sorba, hogy mi lett volna a helyes eljárás mind a két fél részéről.

Azon túl, hogy természetesen minden esetben nagyra értékelem én magam is, ha a tulajdonosok önszorgalomból, kvázi társadalmi munka keretében végeznek a társasházon esztétikai helyreállítást nem szabad elfelejteni, hogy amit a bejegyzés írója tett, sajnos nem volt helyes, ugyanakkor a felszólítás tartalmával, és nyelvezetével sem értek maradéktalanul egyet.

A felszólító levélből kiderül, hogy előzetesen nem egyeztetett a képviselővel, hogy az átalakítást megcsinálhatja e, pedig a közös területeken való munkavégzést, azok mértékétől függően minimum a közös képviselősnek, de leginkább a közgyűlésnek (tulajdonosoknak) szükséges engedélyeznie. Az előzetes kapcsolatfelvétel több okból kifolyólag is kedvező lehet: egyrészt elkerülhetjük az ilyen és ehhez hasonló leveleket, másrészt pedig könnyen lehet, hogy a felhasznált anyagok költségét számla ellenében a társasház megfizetni. 

Az ilyen akciók előtt gondoljuk végig mi lenne akkor, ha az emeletünkön mindenki kedve szerint dekorálná a bejárata előtti falszakaszt? Vajon mikor kezdene minket is zavarni ez a módszer? Ha a cicák társaságnak megkapnák Supermant, vagy Jézust, esetleg néhány rózsaszín szívet?

Én, mint közös képviselő soha nem ellenzem, ha a tulajdonosok önszorgalomból szépítik a házat, sőt az anyagköltségek esetében mindig arra kérem őket, hogy a ház nevére kiállított számlára vásároljanak, így azokat meg tudom részükre téríteni. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a munkákat úgy kell elvégezni, hogy az a többi tulajdonos számára is elfogadott legyen!

Ezért azt javasolnám a kialakult helyzet rendezésére, hogy a közös képviselő utólag, a tulajdonosok részére (zárt folyosó esetén elégséges lehet csak a szinten lakók megkérdezése) írjon ki írásbeli szavazást azzal kapcsolatban, hogy a festés maradhat e. Amennyiben 50%-ot meghaladó az igenlő szavaztok aránya, úgy nem kötelezném helyreállításra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazkezelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3214204355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása